Hoe kun je malware herkennen
0

Het kan lastig zijn om malware te herkennen, omdat het vaak ontworpen is om onopgemerkt te blijven. Toch zijn er enkele tekenen die kunnen wijzen op de aanwezigheid van malware op je computer, zoals:

  1. Trage prestaties: prestaties van je computer vertragen, omdat het de bronnen van je systeem gebruikt voor ongewenste activiteiten.
  2. Onverklaarbare pop-ups: pop-ups op je scherm laten verschijnen met valse informatie of pogingen om je te verleiden tot het klikken op de pop-up.
  3. Onbekende programma’s: als er onbekende programma’s of toolbars op je computer verschijnen, kan dit een teken zijn.
  4. Veranderingen in instellingen: als de instellingen van je computer plotseling veranderen zonder jouw toestemming, kan dit ook een teken zijn.
  5. Foutmeldingen: malware kan foutmeldingen veroorzaken die niet verklaard kunnen worden door bekende problemen met je computer.
  6. Verminderde beveiliging: als je antivirussoftware of firewall plotseling uitgeschakeld is of niet meer goed werkt, kan dit wijzen op de aanwezigheid van malware.

Als je vermoedt dat er malware op je computer aanwezig is, is het belangrijk om onmiddellijk actie te ondernemen. Dit kan bijvoorbeeld door het uitvoeren van een volledige systeemscan met up-to-date antivirussoftware en het verwijderen van alle geïnfecteerde bestanden.

Wanneer het vandaag en morgen over ICT gaat: Dan moet het snel, veilig en zorgeloos zijn…