Met een Mesh WiFisysteem heb je grotere dekking in je kantoor
0

Een Mesh WiFisysteem is een modern netwerksysteem waarbij meerdere WiFi-zenders (knooppunten) in een netwerk worden geplaatst om een breed en naadloos draadloos bereik te bieden.

Hier zijn enkele voordelen van een Mesh WiFisyteem:

  1. Betere dekking: Met een Mesh WiFisysteem kunnen meerdere knooppunten worden geïnstalleerd om de draadloze dekking uit te breiden. Dit betekent dat u in elke hoek van uw huis of kantoor kunt genieten van een sterk en stabiel signaal zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over dode zones of signaalstoringen.
  2. Naadloze verbinding: Mesh WiFi biedt een naadloze verbinding, wat betekent dat u tijdens het gebruik van uw apparaten kunt overschakelen tussen verschillende knooppunten zonder onderbrekingen in het signaal of het verlies van connectiviteit. Dit is vooral handig voor apparaten die continu online moeten zijn, zoals beveiligingscamera’s, spraakassistenten en slimme thermostaten.
  3. Gemakkelijk te installeren en te beheren: Mesh WiFi is gemakkelijk te installeren en te beheren. Veel Mesh WiFi-systemen worden geleverd met een mobiele app waarmee u de knooppunten kunt configureren en beheren. Hierdoor hoeft u geen IT-expert te zijn om het systeem te kunnen gebruiken.
  4. Schaalbaarheid: Een Mesh WiFi-systeem zijn gemakkelijk schaalbaar, wat betekent dat u het netwerk kunt uitbreiden door eenvoudig extra knooppunten toe te voegen wanneer u meer dekking nodig heeft. Dit is vooral handig als u uw huis of kantoor wilt uitbreiden of als u meerdere verdiepingen hebt.

Kortom, Mesh WiFi biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van traditionele WiFi-routers. Het biedt een betere dekking, een naadloze verbinding, is gemakkelijk te installeren en te beheren en is gemakkelijk schaalbaar.

Mesh WiFi en repeaters zijn beide ontworpen om het bereik van het draadloze netwerk te vergroten, maar ze werken op verschillende manieren en bieden verschillende voordelen.

Repeater of Mesh

Een repeater, ook wel range extender genoemd, is een apparaat dat het bestaande draadloze signaal oppakt en het opnieuw uitzendt om het bereik te vergroten. Dit kan echter leiden tot signaalverlies en vertragingen, vooral als u meerdere repeaters gebruikt om het signaal uit te breiden.

Een Mesh WiFi-netwerk bestaat daarentegen uit meerdere knooppunten die samenwerken om een naadloos draadloos netwerk te creëren. De knooppunten zijn met elkaar verbonden en werken samen om het draadloze signaal te versterken en uit te breiden. Dit resulteert in een stabiel en betrouwbaar signaal zonder vertragingen of signaalverlies.

Hier zijn enkele voordelen van Mesh WiFi ten opzichte van repeaters:

  1. Naadloze verbinding: Mesh WiFi biedt een naadloze verbinding tussen de knooppunten, waardoor er geen onderbrekingen of vertragingen optreden bij het overschakelen tussen knooppunten.
  2. Beter bereik: Met Mesh WiFi kunnen meer knooppunten worden geïnstalleerd dan met repeaters, waardoor een beter en breder bereik wordt geboden.
  3. Eenvoudiger beheer: Mesh WiFi is gemakkelijker te beheren dan repeaters, omdat alle knooppunten via één centrale interface kunnen worden geconfigureerd en beheerd.
  4. Stabieler signaal: Mesh WiFi biedt een stabieler signaal zonder signaalverlies of vertragingen, omdat de knooppunten samenwerken om het signaal te versterken en uit te breiden.

Kortom, Mesh WiFi biedt verschillende voordelen ten opzichte van repeaters, waaronder een naadloze verbinding, beter bereik, eenvoudiger beheer en een stabieler signaal. Als u op zoek bent naar een betrouwbare en stabiele draadloze verbinding met een groot bereik, dan is Mesh WiFi de beste keuze.

Wil je meer weten over dit systeem, een gratis advies gesprek of een afspraak maken voor een installatie?

Neem gerust contact met ons op.

Wanneer het vandaag en morgen over ICT gaat: Dan moet het snel, veilig en zorgeloos zijn…