Microsoft account - Service-ICT
0

Een Microsoft account  in combinatie met OneDrive is eigenlijk meteen een soort van Cloud installatie.

OneDrive

In OneDrive heb je de mogelijkheid om je documenten, bureaublad, afbeeldingen naar de cloud te openen.
Vervolgens kun je dit truckje herhalen op meerdere PC’s en synchroniseer je zo continue de bestanden van computer naar computer.
Ook wanneer je harde schijf crasht in het gemakkelijk om op een nieuwe harde schijf weer OneDrive te installeren en je hebt vervolgens altijd weer toegang tot je bestanden.

SharePoint

Wanneer je zakelijk ook bestanden wil gaan delen met andere gebruikers is het een goed idee om een SharePoint aan te maken, zo kun je verschillende rechten op verschillende mappen geven.

Ook is het erg leuk wanneer je in SharePoint werkt, jij tegelijkertijd in hetzelfde bestand kunt werken, je ziet letterlijk wat je andere collega typt.

Een ander voordeel van OneDrive en SharePoint om verschillende versies van je bestanden te maken, zodat je altijd even een stapje terug kan doen.

Microsoft account

Het voordeel van een hiervan is dat Windows instellingen en de apps die je gebruikt allemaal worden opgeslagen.

Wanneer je de bovenstaande opties in het account gebruik mist er eigenlijk nog één hele belangrijke tool, namelijk de Back-up
Service- ICT bied namelijk een dienst aan die iedere dag een back-up maakt van de Cloud. Ook van de e-mail wanneer je de Office 365 versie met Exchange gebruikt.

 

 

Wanneer het vandaag en morgen over ICT gaat: Dan moet het snel, veilig en zorgeloos zijn…